Marian van Capel wint jaarwedstrijd Alphoto

Nieuws
De winnende foto van Marian van Capel.
De winnende foto van Marian van Capel. Foto: Marian van Capel

ALPHEN AAN DEN RIJN- Met een foto van twee jonge meisjes heeft Marian van Capel dit jaar de jaarwedstrijd van fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn gewonnen. Ook dit jaar waren de besprekingen van de jury vanwege corona via een online vergadering.

Jurylid Sabine Joosten sprak van een mooi dubbelportret in zwart-wit. “Een fijne zachte foto, met een prachtige achtergrond. En die meisjes hebben iets met elkaar, dat zie je meteen”, luidde het commentaar. De tweede prijs was voor Thérèse Obers, die ook twee meisjes portretteerde. “Een mooie pose en met aandacht gemaakt. Een feest om zoiets te kunnen maken. Zo’n sereniteit”, luidde het oordeel van Joosten. Pim Bakker eindigde op de derde plaats met een foto van meeuwen die vechten om een vis. “Je mag supertrots zijn als je met zo’n foto thuis komt. Heel mooi dat je dat hebt kunnen fotograferen”, luidde het oordeel. “Een eervolle vermelding was er voor Mariëtte van Heijningen. De jury had vooral waardering voor de herhaling in dit beeld aan zee.” Dit jaar zijn er 74 foto’s ingestuurd door 37 leden van de vereniging.

Over de club

Alphoto is een vereniging voor man of vrouw, jong of oud, die de fotografie serieus als hobby beoefent en dit samen met anderen wil delen, zo stelt de club.