Uitbreiding vaccinatielocaties Hollands Midden

Nieuws
Er zijn meer vaccinatielocaties in de regio.
Er zijn meer vaccinatielocaties in de regio. (Foto: archief)

REGIO- GGD Hollands Midden heeft nieuwe vaccinatielocaties in Noordwijkerhout en Bergambacht in gebruik genomen. Daarmee komt het totaal van vaste vaccinatielocaties in onze regio op vijf locaties: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Gouda, Leiden en Noordwijkerhout. Daar komen binnenkort nog twee locaties bij.

In de eerste week van januari opent de GGD een vaccinatielocatie in sporthal de Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel. In de tweede week van januari start de GGD in het A4-zalencentrum (voorheen Levensstroom) aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp. Actuele informatie over onze locaties is terug te vinden op ggdhm.nl.

Eerste mensen uit griepprik-groep kunnen een boosterafspraak maken
GGD GHOR Nederland verstuurt sinds deze week gefaseerd sms-berichten naar mensen die jaarlijks een griepprik krijgen. Na ontvangst van de sms kunnen zij versneld een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Dat kan online of via het landelijke callcenter. Zij moeten op de locaties hun sms kunnen laten zien.

De mensen die de sms ontvangen, zijn eerder door de GGD gevaccineerd. De sms-uitnodiging moet helpen om deze mensen met een verhoogd medisch risico zo snel mogelijk te boosteren. Een afspraak maken is verplicht, het heeft dus geen zin om zonder afspraak naar een vaccinatielocatie te komen.

Vaccineren

Het vaccineren van bewoners van zorginstellingen zonder eigen medische dienst is in volle gang. Al bijna de helft van de aangemelde locaties van zorginstellingen zijn door het mobiele vaccinatieteam bezocht. Samen met de ondersteuning van huisartsen hopen we voor het einde van het jaar 480 bewoners te hebben geprikt en ook tientallen zorgmedewerkers.

Niet-mobiele thuiswonenden zijn door hun huisarts aangemeld. Mobiele teams van de GGD gaan bij hen thuis langs om ze de boosterprik te geven. Het streven is om alle niet-mobiele thuiswonenden voor half januari te hebben geprikt.

Om de verspreiding zo veel mogelijk af te remmen zijn de leefregels rondom een besmetting met corona onlangs aangescherpt. Ben je zelf positief getest, dan ga je minimaal 7 dagen in isolatie. Dit geldt voor iedereen, of je nu klachten hebt of niet en of je nu immuun bent of niet.