Forum voor Democratie komt op in Alphen

Nieuws
Het FvD van Thierry Baudet komt op in Alphen.
Het FvD van Thierry Baudet komt op in Alphen. (Foto: VideoStill Tweede Kamer TV)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Forum voor Democratie (FvD) doet volgend jaar op 16 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de partij woensdag 29 december bekend gemaakt. In totaal doen er twaalf partijen mee tijdens de verkiezingen.

Onduidelijk is nog wie er op de lijst voor FvD komen te staan. De politieke partij heeft tot en met 31 januari de tijd om een kandidatenlijst in te leveren bij de gemeente.

Bij de presentatie van de plannen maakte Forum ook de speerpunten van het verkiezingsprogramma bekend. Zo wil de partij inzetten op de afschaffing van de in zijn ogen buitenproportionele coronamaatregelen, het invoeren van een lokaal referendum, geen azc’s, niet meewerken aan de duurzaamheidsdoelen en woningen blijvend voorzien van betaalbare energie.

Het is voor het eerst dat FvD op het stembiljet staat voor de lokale verkiezingen in Alphen. Forum wilde ruim vier jaar geleden nog samenwerken met Nieuw Elan om ‘elkaar te versterken’, maar de op dit moment grootste partij in de Alphense raad zag daar destijds vanaf. Stemgerechtigden kunnen in maart nog in 49 andere gemeenten hun stem uitbrengen op Forum.