De Cascarvieten cancelen carnavalsweekend

Nieuws
Hopelijk is de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij en is dit weer het normale beeld.
Hopelijk is de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij en is dit weer het normale beeld. (Foto: archief Rob Langerak)

ALPHEN- Het is een utopie om te denken dat De Cascarvieten in februari een gewoon carnavalsweekeind kunnen houden. Afgelopen week is het bestuur van de club bij elkaar geweest en heeft helaas moeten besluiten dat het “Grote Carnavalsweekeind niet door gaat. Normaal is dat in Avifauna.

Dat betekent dus dit jaar geen Seniorencarnaval, Kindercarnaval en Boerenbal. Ook de festiviteiten in het eigen onderkomen en de bezoeken aan Rietveld, Oudshoorn, Hooge Burch en Ursula kunnen helaas geen doorgang vinden. Van enkele tehuizen hadden De Cascarvieten al berichten ontvangen dat zij nog een jaar wilde overslaan. Het bestuur denkt zelf aan het houden van een zomercarnaval of een festiviteit met minder bezoekers. Graag had het bestuur met een positiever bericht het jaar begonnen, maar is, gezien de situatie, helaas gedwongen bovenstaand besluit te moeten nemen. Zij wenst haar leden en belangstellenden een voorspoedig en vooral gezond 2022.

Het bestuur van De Cascarvieten zette noodgedwongen en met pijn in het hart, ook een streep door het carnavalsseizoen 2020 - 2021. Het is bekend dat C.V. De Cascarvieten in 57 jaar (sinds 1964) is uitgegroeid tot een organisatie die zich inzet feesten en carnavalsevenementen te organiseren voor alle lagen van de bevolking.