Online lezing Archeon door Marcel Fens

Nieuws
Het Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en het Archeologiehuis Zuid-Holland nodigt de VVvA uit voor de online lezing.
Het Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en het Archeologiehuis Zuid-Holland nodigt de VVvA uit voor de online lezing. Foto: Archief

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Vrienden van Archeon (VVvA) nodigen in samenwerking met het Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en het Archeologiehuis Zuid-Holland u dinsdag 18 januari uit voor de online lezing over het Romeinse Rijk. Romeins historicus en fotograaf Marcel Fens houdt de lezing. Fens geeft specifiek zijn visie op het het Romeinse rijk in Afrika.

“In 2018 is hij uitgenodigd door het Ministerie van Cultuur in Algerije om foto’s te maken van de belangrijkste, oude en Romeinse vindplaatsen in Algerije”, zegt het Archeon. Fens maakte foto’s van 36 verschillende locaties. “Kortom, tijdens de lezing neemt hij jullie mee op safari.” De lezing is van 20.00 tot en met 22.00 uur.

Fens is geboren en getogen in Den Haag. In 2008 verhuisde hij naar Bulgarije. ‘Alle 157 Romeinse keizers’ en ‘Corbulo’ zijn twee boeken van de historicus met het Romeinse rijk als onderwerp. Beide boeken zijn uitgegeven door uitgeverij AristoScorpio.

“Zijn specialiteiten op het gebied van fotografie zijn: Romeinse en antieke architectuur, dieren en mensen op straat. Hij heeft fotoshoots gemaakt in onder meer India, Sri Lanka, Cambodja, Filipijnen, Turkije, Marokko, Libië, Italië, USA, Mexico, Guatemala en Peru”, aldus het Archeon.