Parkvilla verwelkomt cursisten

Nieuws
Parkvilla heet cursisten weer welkom
Parkvilla heet cursisten weer welkom (Foto: Parkvilla)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alle gelekte informatie voorafgaand aan een persconferentie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het gehele team van Parkvilla. En die zag er vorige week niet goed uit voor de culturele sector. Groot was de verrassing toen bleek dat kunst- en cultuurbeoefening weer mag plaatshebben.

“Natuurlijk is het enorm jammer dat ons filmhuis en theater nog gesloten moeten blijven door de maatregelen, maar wij zijn natuurlijk heel blij dat de cursussen weer kunnen starten”, vertelt Arjenne Bouwknegt, coördinator cultuureducatie en -participatie.

“Veel cursussen zijn volgeboekt, maar bij een aantal kunnen cursisten nog instromen. Bijvoorbeeld bij kunstgeschiedenis op maandagmiddag en zondagochtend. Tijdens deze cursus duikt kunsthistorica Karin Braamhorst in de geschiedenis van bijzondere kunst aan de hand van zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze cursus is een platform met video’s, verhalen, muziek en beelden van actuele kunst en design”, vervolgt Bouwknegt. “Ook de cursus Edelsmeden op dinsdagavond is een aanrader. Cursisten worden uitgedaagd om sieraden of grotere objecten te maken. Tot slot zijn er nog tal van leuke danscursussen. De manier om lekker in beweging te komen en te ontspannen. Niet onbelangrijk in deze tijd! Verder hebben we tijdens de sluiting niet stilgezeten, alle tafels zijn opgeknapt en de trap is geschilderd, wij zijn klaar om onze cursisten weer een warm welkom te geven.

Parkvilla volgt alle coronamaatregelen RIVM. Met hulp van alle bezoekers kan iedereen weer veilig en vertrouwd genieten bij Parkvilla.”

Bouwknegt is sinds kort ook verantwoordelijk voor het cursusaanbod van Parkvilla en is voornemens op korte termijn een breder aanbod neer te zetten. “Ik wil graag meer korte cursussen in het programma opnemen en op korte termijn worden er meer cursussen voor kinderen georganiseerd. Denk aan portrettekenen voor kids van kunstenares Yvette Bavelaar, bekend van Sterren op het doek. Het nieuwe kids programma komt binnenkort online, dus ik zou zeggen, houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.”

Website

Op de website van Parkvilla staan alle cursussen vermeld én alle coronarichtlijnen.