SOEB kledinginzameling in Boskoop

Nieuws
Aanstaande zaterdag kunt u weer kleding inleveren bij de stichting.
Aanstaande zaterdag kunt u weer kleding inleveren bij de stichting. (Foto: SOEB)

BOSKOOP- Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) houdt zaterdag 29 januari een kledinginzameling in Boskoop. U kunt kleding en meer inleveren bij medewerkers van de stichting van 09.00 tot 12.30 uur. Inleveren kan achter de Zijdekerk, oftewel Zijde 11 in Boskoop.

De stichting ontvangt graag schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken en gordijnen. Ook is SOEB opzoek naar incontinentiemateriaal voor het project ‘Thuisverpleging’. “We vragen u de goederen, schoon en heel, in gesloten plastic zakken of in dozen aan te leveren”, vermeldt de organisatie.

Bestemming

De kleding gaat naar diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemenië. “Zij houden verkopingen met de ingezamelde kleding en met de opbrengsten worden arme gezinnen en bejaarden geholpen”, meent de stichting. Een ander gedeelte van de kleding, meubels en huisraad gaat naar Caritas, een partnerorganisatie van SOEB in Roemenië. “Zij exploiteren een kringloopwinkel in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund. Ook voedsel projecten worden gesteund”, aldus de stichting. Voor meer informatie kunt u naar: https://s-o-e-b.nl.