Drie dagen tennissen en andere activiteiten bij BTC

Sport
De tennisjeugd van BTC heeft een paar leuke dagen achter de rug.
De tennisjeugd van BTC heeft een paar leuke dagen achter de rug. Foto: Mike Reumer

Tennis3daagse bij BTC was groot succes

BENTHUIZEN- Traditiegetrouw begint de zomervakantie voor de Benthuizer Tennis Kids met de Tennis3daagse, zo ook dit jaar. Op dinsdag 20 juli gingen de BTC Kids, onder begeleiding, op de fiets naar Adventure Valley in Zoetermeer waar de klim skills werden getest op de Outdoor Hindernisbaan.

Na de lunch gingen de kinderen in groepen de tennisbaan op voor een (technisch) tenniscircuit. In de pauzes, tussen de oefeningen door, konden de kinderen genieten van een drankje en een ijsje, wat wel nodig was, gezien de zomerse temperaturen. Op woensdag fietsten de kinderen naar Hazerswoude voor een rondje “Jeu de Boer”. Een sportief spel in de weilanden en tussen de koeien. Nadat iedereen bij de lunch genoeg poffertjes had gegeten, gingen de kids wederom de tennisbaan op voor een tenniscircuit dat in het teken stond van het spelen van wedstrijdjes.

Donderdag, de laatste dag van de Tennis3daagse, staat in het teken van de wedstrijden in het enkel- en dubbelspel. “”Na het enkelspeltoernooi in de ochtend en een rondje Bingo, kregen de kinderen, van de BBQ hun lunch, hamburger, worstje en een frietje. Heerlijk toch....”, aldus de club. In 3 poules speelden de kinderen hierna hun dubbelspel toernooi. Bij de prijsuitreiking was er voor iedere deelnemer een medaille en voor de nummers 1, 2 en 3 van elke poule standaard.