Boskoopse Beachvolleyballer Van der Loo pakt brons in eredivisie

Sport
Sam van der Loo (links) en Rik Damen (rechts) behaalden in Tilburg voor het eerst een podiumplaats in de eredivisie beachvolleybal.
Sam van der Loo (links) en Rik Damen (rechts) behaalden in Tilburg voor het eerst een podiumplaats in de eredivisie beachvolleybal. (Foto: Jules van Iperen )

BOSKOOP/TILBURG – Beachvolleyballer Sam van der Loo heeft in het afgelopen weekeinde voor het eerst een podiumplaats op het hoogste nationale seniorenniveau weten te behalen. Samen met partner Rik Damen pakte de Boskoper, die in 2019 Nederlands juniorenkampioen t/m 18 jaar werd, de derde plaats in het eredivisietoernooi in Tilburg.

Drie weken geleden stond het duo in Heerenveen ook al op de drempel van dit resultaat, maar toen bleven tegen hun trainingsmaatjes Luini/Nijeboer drie matchpoints onbenut en werd het een zure vierde plek. Nu is ditzelfde duo in de kwartfinale echter overtuigend verslagen met setstanden 21-16 en 21-12. In de halve finale bleken Boehlé/Van Werkhoven, die later de zinderende finale tegen Boermans/De Groot nipt zouden verliezen, nog een maatje te groot (12-21 en 16-21). Maar in de wedstrijd om het brons is het duo Van Gilst/Glerum met 21-14 en 21-11 gedecideerd opzij gezet.

Van der Loo, die in de aanloop naar het seizoen te kampen had met een serieuze knieblessure, heeft met deze podiumplaats een belangrijke doelstelling voor dit seizoen behaald. Inmiddels kijkt hij al weer vooruit naar de komende eredivisietoernooien in Groningen (7/8 augustus) en Almelo (14/15 augustus) en daarna het NK in Scheveningen (20 t/m 22 augustus). Aan het einde van het seizoen staan vervolgens enkele internationale toernooien ( FIVB World Tour) op het programma, waarin hij voor het eerst de strijd met buitenlandse seniorenteams aan gaat.

Wilt u de eredivisie eens via een livestream volgen? Ga dan op 8 of 15 augustus vanaf 14:00 uur naar https://www.eredivisiebeach.nl/livestream om wedstrijden te kijken.