In alle klassen gaat vanaf komend weekeinde de competitie van start

Sport
Aarlanderveen krijgt ook komend seizoen te maken met VVSB.
Aarlanderveen krijgt ook komend seizoen te maken met VVSB. Foto: Ed Nagtegaal

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Hoofdklassers hebben er al vier wedstrijden opzitten als alle andere amateurs komend weekeinde ook aan de voetbalcompetitie 2021/2022 gaan beginnen. De bekerwedstrijden werden door veel clubs in de tussentijds als oefenwedstrijden beschouwd.

Theo van Egmond

Voor de streekclubs staat een aantal heel leuke wedstrijden ingeroosterd. De leukste klasse is ongetwijfeld de zaterdag derde klasse. Van de vier clubs Aarlanderveen, Alphia, Nieuwkoop en TAVV mag je in alle gevallen een vooraanstaande rol verwachten, met Aarlanderveen zelfs als een van de titelkandidaten. Met de huidige selectie moet zelfs het kampioenschap haalbaar zijn als de nieuwe trainer er een geheel van weet te maken. 

Ook in 4B wemelt het van de streekderby’s

Alphia zou wel eens kunnen verrassen ondanks het feit dat diverse bepalende spelers vertrokken. Op de openingsdag, komende zaterdag, staat meteen al Alphia – Nieuwkoop op de rol. In 4A gaat het ook leuk worden met onder andere Bernardus, Kickers’69, Koudekerk, Woubrugge en MMO. Eigenlijk wordt alleen van Koudekerk verwacht om de prijzen te kunnen meedraaien. In deze afdeling is Teylingen de grootste favoriet. 

Ook in 4B wemelt het van de streekderby’s met Alphense Boys, Nicolaas Boys, NSV’46, Zevenhoven en Zwammerdam. Voor Alphense Boys, NSV’46 en Nicolaas Boys lijken alleen maximaal plaatsen in de middenmoot in het verschiet te liggen, naar Zevenhoven en Zwammerdam kunnen zeker mee gaan doen. Deze afdeling kent drie grote titelkandidaten en dat zijn SCH’44, Woerden en toch ook wel ROHDA’76 onder leiding van Arjan Linstra. Nicolaas Boys – NSV’46 is op zaterdag de eerste kraker. Hazerswoudse Boys is terecht gekomen in 4C en gaat voornamelijk richting Gouda. Prestatief gezien hoeft dat niet ongunstig uit te pakken, want zo zwaar lijkt deze poule niet. Dat geldt eveneens voor BSC’68, dat met indeling in 4D stevig de pineut is, maar ook deze afdeling lijkt niet over te lopen van kwaliteit.

ROAC krijgt het in de zondagse klasse 1A heel moeilijk. De Rijpwetering Oud Ade Combinatie krijgt louter te maken met clubs uit het district West 1 en daarin wordt doorgaans zeer behoorlijk gevoetbald. In 2C zijn Altior en EMM’21 ondergebracht. EMM (Eendracht Maakt Macht) is de nieuwe fusieclub van DOSR en WVC. Altior gaat het niet gemakkelijk krijgen, maar voor EMM’21 moet je een rol van enige betekenis in deze ogenschijnlijk niet al te zware afdeling mogelijk achten.

Resteert A.V.V. Alphen, dat in 3A is ingedeeld. De uitslagen van de oefenduels en die uit het bekertoernooi geven niet bepaald aanleiding om vrolijk te worden.

Voetballen op zondag lager dan de tweede klasse is totaal oninteressant

 Voetballen op zondag lager dan de tweede klasse is totaal oninteressant. Vandaag legt het clubbestuur tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering, nog maar eens aan de leden voor of ze een overstap naar het zondagvoetbal zien zitten.

Stap terug

In een eerder stadium was dat niet het geval, maar in het belang van de toekomst van de voetbalclub lijkt het toch echt noodzakelijk om deze stap nu toch maar te zetten. Er bestaat namelijk eenmalig de gelegenheid om een op een over te stappen. In dat geval mag A.V.V. Alphen, mits de club niet degradeert, volgend seizoen in de zaterdag derde klasse voetballen. Eigenlijk kan men daar niet meer omheen, al hebben vooral de oude trouwe leden het daar niet gemakkelijk mee.