Skateboarden met pro Remco

Sport
Behalve skateboarden houdt Alphen Vitaal nog meer activiteiten.
Behalve skateboarden houdt Alphen Vitaal nog meer activiteiten. Foto: archief Morvenna Goudkade

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alphen Vitaal houdt tijdens de Nationale sportweek vandaag een masterclass met skateboarder Remco Erkeland. Erkeland staat al jaren aan de top van de skateboardwereld en maakt onderdeel uit van team NL. Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen om 14.00 uur terecht om hun skateboardskills te finetunen. Om 15.00 uur zijn kinderen van 12 tot 15 jaar een de beurt om trucjes en tips te leren. 

Kinderen dienen zelf een skateboard mee te nemen. Hoofd, knie en polsbeschermers zijn verplicht. Er is plek voor 20 deelnemers per masterclass. Opgeven kan via l.ciggaar@alphenvitaal.nl. Sandra Meeuwsen van Alphen Vitaal is blij met de komst van de professional: “Het Urban parc aan de Oude Wereld is altijd gevuld met jeugd op skates en skeelers en door deze workshop hopen wij aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar bewegen volgens de onderzoeken veel te weinig, maar 40 procent geeft aan dagelijks meer dan een uur te bewegen. Als Alphen Vitaal staan wij voor fysieke, maar ook geestelijke gezondheid en wij zijn van mening dat bewegen in de buitenlucht essentieel is.”

Aanbod

Alphen Vitaal houdt tijdens de Nationale sportweek veel sport- en spelactiviteiten voor kinderen in speeltuinen en op schoolpleinen en parken. Van jeu de boules, tot klimmen en klauteren, of van spelen in de zandbak of tafeltennissen. Alphen Vitaal zorgt naar eigen zeggen voor een leuk en uitdagend aanbod. Verder zijn er voor senioren balkonbeweeglessen, senioren in beweging en een rollatorwandeling. Het complete programma van Alphen Vitaal is te vinden op 

www.alphenvitaal.nl.

Alphen Vitaal is sinds 1 juli het nieuwe sportbedrijf van Alphen aan den Rijn.