Belteam Voor Elkaar zit klaar

Algemeen
Het belteam staat open voor een praatje.
Het belteam staat open voor een praatje. ((Foto: pr))

NIEUW-WEST - De tweede coronagolf speelt zich nu af, de maatregelen zijn weer fors en dreigen nog strenger te worden. Kwetsbare Amsterdammers kunnen opnieuw de deur niet uit. Isolement of eenzaamheid loert om de hoek, velen hebben geen contact of iemand die kan helpen.

Voor hen is er het stedelijke hulpnummer van Voor Elkaar In Amsterdam: 020 7670031, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar. Het team zit opnieuw aan de telefoon klaar om te luisteren, contact te leggen en waar nodig hulp in te schakelen. Dat doet ze door de vrijwillige inzet van de meer dan 5.000 Amsterdammers die zich al hebben gemeld in de eigen buurt te koppelen aan de mensen die thuis zitten.

Sommige mensen bellen liever niet. Aanmelden kan daarom via de website: www.voorelkaarinamsterdam.nl.
Mailen kan naar: info@voorelkaarinamsterdam.nl.

Het team roept mensen op niet te blijven kniezen. Als er behoefte is aan hulp of contact kan er worden gebeld. Amsterdammers die willen helpen of die contact willen maken met iemand die alleen is, kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Monique de Vries is directeur van Combiwel Buurtwerk, een van de partners: “Amsterdamse organisaties bieden al jaar en dag praktische hulp. We doen dit met onze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de buurt. We merken nu dat er door het coronavirus extra behoefte aan is. Mensen zitten thuis met vragen en voelen zich onzeker. Eenzaamheid neemt toe. Tegelijkertijd merken we dat Amsterdammers zich juist nu extra in willen zetten. Daarom hebben we samen besloten om onze hulpdiensten te verstevigen en 1 centraal nummer aan te bieden waar mensen terecht kunnen. Dan kunnen nog meer mensen gebruik maken van de diensten die de buurt biedt.”