Samen aan de slag voor een schone buurt en verbinding

Algemeen
De groep buurbewoners kan nog groter.
De groep buurbewoners kan nog groter. (Foto: )

NIEUW-WEST - ‘De buurt met elkaar wat schoner maken’. Larissa Korporaal uit Slotervaart is onlangs met haar actie begonnen. Niet alleen het schoonmaken van de buurt is het doel, maar ze wil het samen met buurtbewoners doen, om meer contact met elkaar te leggen en de buurt te verbinden. ‘En je bent ook nog eens lekker gezond buiten bezig’, is ze van mening.

‘Ik ben een paar weken geleden gestart met deze actie. Het schoonmaken is op zich heel leuk om te doen en het geeft een tevreden gevoel om achterom te kijken en een schoon plein, hofje of schone straat te zien’, vertelt ze enthousiast.

Nog leuker vindt ze de ontmoetingen en de positieve reacties van mensen op straat. Larissa: “Vorige week boden drie jongens van een jaar of 17 aan om ons te helpen en ze hebben allemaal een compleet volle vuilniszak bij elkaar geprikt.”

Contact maken

‘Soms komen er mensen die nog geen of een beetje Nederlands spreken en dan schakelen we over naar het Engels of we proberen juist te oefenen met Nederlands. Het belangrijkste is contact maken, lekker gezond en nuttig samen bezig zijn en mensen uit de buurt verbinden door iets te doen wat ons allemaal blij maakt.’

Ze hoopt dat iedereen die zich ergert een uurtje per week samen met meerdere bewoners wil wandelen en opruimen waardoor steeds een ander deel van de wijk een stukje mooier wordt.

Larissa heeft met sommige scholen contact gehad en die gaan in navolging van haar enthousiasme kijken of ze ook zoiets kunnen doen. Daarvoor gaan ze binnenkort om de tafel om te zien hoe dit kan worden opgezet voor de leerlingen, zodat ze zich ook nog eens bewust worden van hoe zwerfvuil de omgeving beïnvloedt.

‘Mijn wens is om langzaam maar zeker een mooiere wijk te maken, zodat bewoners en mensen die hier naar school gaan of werken het verschil zien en voor zichzelf inventariseren wat hiervoor nodig is. Dan hoop ik samen met buurtbewoners, winkeliers en de gemeente om de tafel te gaan om onze wijk nog fijner te maken dan hij al is’, besluit Larissa.

Larissa gaat elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur de wijk in met haar prikker. Wie zich wil aansluiten is welkom. Ze begint op het August Allebé Plein, tussen Lidl en de apotheek.

Haar contactgegevens zijn: 06 15903279, geen whatsapp, wel signal of: larissakorporaal@gmail.com.

Larissa Korporaal aan het werk.