Rappende meester Hidde geeft eerste single uit

Algemeen
Meester Hidde.
Meester Hidde. (Foto: JONATHAN JUSIA)

AMSTERDAM - ‘Goodlife’ is de eerste single van de debuut EP van de 28-jarige aardrijkskunde docent Hidde op het VMBO-T in Amsterdam West. ‘Goodlife’ is geïnspireerd op ‘Today Was a Good Day’ van Ice Cube maar dan in een meester jasje. Op de vibey maar toch smooth beat van huisproducer ‘Geezzay’ rapt Hidde over het allemaal even loslaten tussen het harde werken door. Gebaseerd op zijn eigen leerlingen en hun schoolstress, maar ook op hemzelf toepasbaar in zijn up-tempo meester life.

‘Een meester die laat zien dat je jezelf creatief kan en mag uiten’

“Hempie aan maar voor de kids nog steeds in-vest”, in deze en andere lines gaat de meester in op zijn band met de klassen. In de bijbehorende clip schitteren oud-leerlingen waar Hidde nog steeds goed contact mee heeft. Op verschillende locaties in de hoofdstad nemen zij de meester mee op een ‘dagje uit met de boys’. Naast een lekkere plaat vol met fresh flows afleveren is dit meer: een meester die laat zien dat je jezelf creatief kan en mag uiten, en het onderwijs voor hem meer is dan enkel begrippen uitleggen.

HipHop

Meester Hidde begon met rappen op zijn eigen middelbareschooltijd, freestylen in de tussenuren met klasgenoten. Als je hem vijf woorden gaf in zijn studententijd dan was hij altijd bereid om een paar barz te spitten. In het begin van zijn docentschap gebruikte hij HipHop in de klas, teksten en clips werden met de leerlingen besproken en verbonden aan aardrijkskundige thema’s.

Instagram

Tot hij zelf besloot een begrippen-rap live te performen voor zijn 3 mavo. Dit belandde op Instagram en ging als een lopend vuurtje van ParraTV tot NOSStories. Opeens waren er 10 duizend volgers, en inmiddels ruim 16 duizend. Hidde bleef rappen op Instagram, met en voor zijn leerlingen. Maar nadat meerdere mensen, van binnen en buiten de scene, tegen hem zeiden ‘je kan echt spitten, ga muziek serieus nemen’ is hier het eerste wapenfeit: Goodlife.

De eerste single Goodlife van meester Hidde.