A’DAM Toren valt in de prijzen

Algemeen
A?DAM Toren wint de jubileumeditie Rabo Vastgoedprijs.
A?DAM Toren wint de jubileumeditie Rabo Vastgoedprijs. ((Foto: Foto: pr ))

AMSTERDAM - De A’DAM Toren is door de Rabobank uitgeroepen tot winnaar van de jubileumeditie van de Rabo Vastgoedprijs. Uit alle 15 voormalige winnaars uit 30 jaar Rabo Vastgoedprijs werd de A’DAM Toren samen met het Stadhuis van Den Haag en ‘t Sas in Breda genomineerd voor de prestigieuze titel.

Volgens de vakjury onder leiding van burgemeester van Den Haag Jan van Zanen heeft de A’DAM Toren van alle voormalige winnaars de meeste impact gehad op de omgeving gehad en heeft het multifunctionele project zicht het beste aangepast aan de veranderingen in de markt.

Herontwikkeling

De onafhankelijke vakjury, sprak lovend over de indrukwekkende herontwikkeling van het voormalige Shell-kantoor in de hoofdstad en bestempelde het als een nieuw icoon. ‘Het met lef en visie aangepakte, multifunctionele project is een groot commercieel succes en geeft tegelijk een boost aan het gebied eromheen’, zo oordeelde de jury.

Eigenzinnige aanpak

Ondernemers Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer transformeerde samen met vastgoed ontwikkelaar Lingotto van 2012 tot en met 2016 de voormalige Toren Overhoeks tot A’DAM. Sander Groet vindt het winnen van deze prijs een grote eer en ziet het als erkenning voor de grote dosis lef die hij en partners getoond hebben.

Uniek concept

‘Onze eigenzinnige aanpak heeft tot een uniek concept geleid. We hebben A’DAM niet ontwikkeld vanuit een rendement gedachte maar vanuit de inhoud: muziek en creativiteit zijn voor ons de basis geweest’.