Meepraten over de Meervaart

Algemeen
De Meervaart
De Meervaart ((Foto: BrandeisFotografie))

NIEUW-WEST - Theater de Meervaart krijgt een nieuw gebouw. Met een nieuw gebouw voor dit theater en een betere verbinding tussen de Sloterplas en het Osdorpplein wil de gemeente Amsterdam een aantrekkelijk stadscentrum maken. Om deze plannen verder uit te werken, worden in januari en februari bijeenkomsten met verschillende onderwerpen georganiseerd. Bewoners kunnen meedenken.

Er worden bijeenkomsten gehouden met de volgende onderwerpen: Maandag 18 januari: groen en water, wat zijn de kwaliteiten/opgaven van het landschap, het water en de openbare ruimte? Maandag 25 januari: Ideale Meervaart, welke activiteiten biedt het ideale theater en wat vraagt dit van het soort gebouw en de buitenruimte? Maandag 1 februari: cultuurhistorie, hoe wordt omgegaan met cultuurhistorie en de cultuur van vandaag en morgen van Nieuw-West? Maandag 8 februari: diverse onderwerpen, waaronder bereikbaarheid.

De bijeenkomsten zijn online van 19.00 tot 21.00 uur.

Op basis van de uitkomsten van de bijeenkomsten wordt een ambitiedocument opgesteld, met daarin richtlijnen voor het ontwerp van het gebouw en de herinrichting van de zuidwestoever. Daar worden twee bijeenkomsten over georganiseerd namelijk op maandag 15 en 22 februari. Op 15 februari is een terugkoppeling van de opbrengsten uit de bijeenkomsten en verwerking hiervan in een concept ambitiedocument. Maandag 22 februari een presentatie ambitiedocument na eventuele aanscherping.

Naar verwachting vindt de inspraak nog voor de zomer van 2021 plaats.