Demonstratie vanavond in Amsterdam Zuidoost verwacht

Algemeen
Een oproep om vooral thuis te blijven en je aan de regels te houden circuleert ook op social media.
Een oproep om vooral thuis te blijven en je aan de regels te houden circuleert ook op social media. (Foto: Zuidoostenmeer)

AMSTERDAM -  Na de demonstratie-rellen in de afgelopen dagen lijkt het erop dat dat Amsterdam Zuidoost vanavond aan de beurt is. Gisteravond zijn er rellen in de Molukkenstraat in Oost geweest, nu gaan op social media berichten rond die oproepen om dinsdagavond in Zuidoost te komen demonstreren. In de oproep worden mensen gevraagd om naar station Bijlmer ArenA te komen.

Deze demonstraties volgen op de rellen en plunderingen die eerder plaatsvonden in onder andere delen van Amsterdam en Nederland.

Inmiddels is bekend geworden dat de gemiddelde leeftijd van de ‘relschoppers’ die afgelopen dagen in verschillende steden hebben gezorgd voor grote onrust en vernielingen, onder de 25 jaar ligt. Burgemeester Femke Halsema heeft dan ook met klem gevraagd aan ouders om hun jongeren ‘binnen te houden’.

Politie op de hoogte

Een politiewoordvoerder laat weten op de hoogte te zijn van berichten op de verschillende sociale media. In zijn algemeenheid is de politie deze dagen zeer alert op dit soort signalen en nemen deze serieus.