VIDEO

Liveblog rellen Osdorp: volg hier het laatste nieuws

Algemeen
De politie heeft vanavond de handen vol aan relschoppers in Osdorp.
De politie heeft vanavond de handen vol aan relschoppers in Osdorp. (Foto: Laurens Bosch)

OSDORP - Nadat het afgelopen weekend en maandagavond op verschillende plekken in Nederland al avondklokrellen ontstonden, is het dinsdagavond ook even onrustig geweest in Osdorp. De rust lijkt inmiddels teruggekeerd. 

Update 22.03 uur

De rust lijkt door actief ingrijpen van ME en politie terug te keren in Amsterdam-Osdorp. Van rellen lijkt nog weinig sprake. Ook is volgens de politie uiteindelijk (nog) niemand gearresteerd. In de rest van het land bleef het dinsdagavond rustig.

Update 21.28 uur

Meerdere mensen delen dinsdagavond via Twitter beelden van een explosie in Osdorp. Ook zijn volgens het AD al meerdere mensen bij de rellen in Osdorp - op hardhandige wijze - opgepakt, bij Tussen Meer.

Update 21.11 uur

In Osdorp is het al even onrustig. Politie en ME zijn bekogeld met vuurwerk en relschoppers proberen de ME-busjes te blokkeren. 

Volgens de politie Amsterdam gaat het om een grote groep jonge mannen en jongens. De politie is volop aanwezig en roept relschoppers op naar huis te gaan.

Oproepen rellen Osdorp

Meerdere winkeliers sloten hun zaak vandaag al eerder, uit vrees voor rellen. Op sociale media gingen al oproepen rond om vanavond in Osdorp de straat op te gaan. 

Winkeliers aan Tussen Meer deden uit voorzorg hun zaak op slot. Ook scholen en kinderopvanglocaties in de omgeving hebben hun deuren eerder gesloten en ouders gevraagd hun kinderen eerder te komen halen.

Direct naar huis

Het Calandlyceum in Osdorp heeft ook besloten om vandaag eerder te sluiten. Leerlingen werden verzocht direct naar huis te gaan en niet in de omgeving te blijven.