Een speldje voor de buurtmoeders van Nieuw-West

Algemeen
De gewaardeerde buurtmoeders op de foto met wijkagenten en stadsdeelvoorzitter.
De gewaardeerde buurtmoeders op de foto met wijkagenten en stadsdeelvoorzitter. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Met de campagne Hou Van Je Held zet de gemeente hulpverleners en andere helden van onze stad in het zonnetje tijdens de koude maanden. De coronatijd laat meer dan ooit zien dat veel mensen zich graag inzetten voor en omkijken naar de ander. Zij verdienen een bedankje en de gemeente bedacht daarvoor de Amsterdamse Heldenspeld.

Afgelopen vrijdag kregen de buurtmoeders die betrokken waren bij het toezicht in de wijk na de avondklokrellen in Osdorp een dankwoord van burgemeester Femke Halsema. Namens hen allen ontvingen zes buurtmoeders, die samen met de buurtvaders en jongerenwerkers de straat op gingen na die onrustige avond, uit handen van stadsdeelvoorzitter Emre Ünver een heldenspeldje. Daarnaast waren er ook bloemen voor Ilhame grinate, Hanan Jabri en Fouzia Ghoudan van MoedersKracht en vanuit het vrouwennetwerk Fatimzahra Baba, Halima el Idrissi en Fatima Alahyane.

Rustig

“Toen groepen jongeren in Nederland, ook in uw buurt, de straat op gingen en de confrontatie met de politie opzochten, legde u zich er niet bij neer,” stond in de burgemeestersbrief. “U ging het gesprek aan, spoorde hen aan naar huis te gaan.” Met succes, weten we inmiddels. Het bleef na die avond in Osdorp rustig in de rest van Nieuw-West. Halsema: “In Amsterdam hebben we respect voor elkaar en elkaars eigendommen. En we zetten ons, zeker in deze moeilijke tijden, voor elkaar in. Zoals u heeft gedaan, en zeker weer zult doen als het nodig is.” Een fijne en geruststellende gedachte is dat voor de burgemeester. En zeker ook voor stadsdeelvoorzitter Ünver. “Draag dit speldje, in de vorm van een hart, met trots. En laat ons niet los. Laten we elkaar blijven vasthouden.”

Een speldje aanvragen kan via www.wijamsterdam.nl.

Shirley Brandeis