Jongeren ontdekken hun talent bij Vrijwillig Traineeship

Algemeen
Melissa Admiraal.
Melissa Admiraal. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - Voor het project Vrijwillig Traineeship van MeerWaarde gaan jongeren een half jaar als vrijwilliger aan de slag bij verschillende maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer.

Voor het project Vrijwillig Traineeship van MeerWaarde gaan jongeren een half jaar als vrijwilliger aan de slag bij verschillende maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer. Melissa Admiraal (18) doet haar Traineeship bij Haarlemmermeer voor Elkaar, het online platform van de VrijwilligersCentrale.

Getipt

Momenteel doet een groep van 20 trainees mee aan het Vrijwillig Traineeship, een maatschappelijke diensttijdproject voor jongeren van 16 tot 27 jaar. De 18-jarige Melissa Admiraal heeft een tussenjaar en werd over het project getipt door haar moeder. “Ik was op zoek naar een baan, maar door corona was er niets. Mijn moeder had de Haarlemmermeer voor Elkaar-website gevonden. Het leek haar perfect voor mij en ze vroeg of ik het Traineeship wilde proberen. Dat wilde ik graag.”

Ontdek je talent

Tijdens het Vrijwillig Traineeship ontdekken jongeren hun talenten, wat voor werk ze leuk vinden om te doen en wat wel of niet bij hen past. Melissa had haar vwo-diploma op zak, maar nog geen idee wat ze verder wilde. Het Traineeship helpt haar met toekomstige keuzes: “Meerdere opleidingen leken me interessant. Maar ik wilde niet zo’n grote keuze maken zonder dat ik het zeker wist. Door het Traineeship doe ik ervaringen op die me veel inzicht geven over hoe later het werkleven is. Het helpt me met leren over hoe mijn leven eruit kan zien en met kiezen wat ik na dit jaar wil gaan doen.”

Vis in het water

Melissa doet vrijwilligerswerk op twee plekken: bij het project BeeHeroes (locatie Kunstfort bij Vijfhuizen) en als content creator bij Haarlemmermeer voor Elkaar (HvE). Ze voelt zich er als een vis in het water. “Voor HvE doe ik social media en graphic design. Echt leuk werk om te doen. De eerste woorden die bij me opkomen zijn openheid en acceptatie. Het werk past bij me. Ik voel me hier opgenomen in een soort familie. Ik heb voor het eerst in mijn leven een baan waarin ik gezien word als een gelijke. Er wordt naar me geluisterd. Ik heb geleerd hoe belangrijk ik het vind om in een prettige sfeer te werken en te doen wat bij me past. Ik werk hier met veel plezier!”

Vrijwillig Traineeship

Op 1 april start er een nieuw traject van het Vrijwillig Traineeship. Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 maart via www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship of door een mailtje te sturen naar vrijwilligtraineeship@meerwaarde.nl.

Maatschappelijke organisaties uit de gemeente die willen aanhaken bij het project kunnen contact opnemen met coördinator Eliane Groenendijk via vrijwilligtraineeship@meerwaarde.nl.