ATC Sloterplas tennist op Amstel 1

Algemeen
Tennispark Sloterplas is na 60 jaar niet meer open voor ATC Sloterplas
Tennispark Sloterplas is na 60 jaar niet meer open voor ATC Sloterplas (Foto: Roul Meijer)

NIEUW-WEST - ATC Sloterplas zit definitief per 1 april zonder tennisbanen. Daarmee staan een kleine duizend leden op straat. Op de plek van Tennispark Sloterplas worden in de verre toekomst woningen gebouwd. De gemeente Amsterdam beloofde een vervangende locatie te zoeken, maar is de belofte tot nu toe niet nagekomen. Vandaar dat leden van de vereniging vorige week donderdag verhaal gingen halen bij het stadhuis en besloten een balletje te slaan op een door hen zelf aangelegde tennisbaan op Amstel 1, oftewel voor het Stadhuis.

Een harde kern van de vereniging heeft een petitie overhandigd aan wethouder Simone Kukenheim, die door 1800 mensen is ondertekend. Later die ging de wethouder met de vereniging en de KNLTB in gesprek.

ATC Sloterplas laat het er niet bij zitten. Als de partijen er niet uit komen zoekt de vereniging de komende weken meer ‘noodbanen’ op, zoals De Dam, Leidseplein, Museumplein, het Vondelpark, het plein voor Amsterdam CS.

“Sport en beweging is, zeker in deze tijd gebleken, een onmisbare vorm van lichamelijk en geestelijk onderhoud. Door het privatiseren van clubs wordt mensen de mogelijkheid ontnomen om zorgeloos en betaalbaar hun sportieve en sociale activiteiten door te zetten met verenigingen die al tientallen jaren een succesvol bestaan hebben. Wij als ATC Sloterplas worden nu als een van de eersten geraakt, maar we vernemen dat wij niet de enigen zullen zijn in de aankomende jaren. Gemeente en overheid: open uw ogen en bescherm deze verenigingen en houdt onze bevolking gezond:, zo vindt de vereniging.