Muntenactie verplaatst naar ‘de Buurtzaak’

Algemeen
De melkbus voor de Muntenactie staat al in de Buurtzaak', dankzij Roy Carter (links). Toon Borst (rechts() is blij.
De melkbus voor de Muntenactie staat al in de Buurtzaak', dankzij Roy Carter (links). Toon Borst (rechts() is blij. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Sinds 2010 staan er in Amsterdam en omgeving bijna honderd Brinkiebussen voor buitenlandse munten en biljetten voor goede doelen. Ook in Slotervaart wordt er al die jaren al driftig ingezameld in de beschilderde melkbus voor de Muntenactie in het filiaal van Albert Heijn aan het Sierplein.

Voor de inmiddels sinds 2001 bekende muntenman Toon Borst, die zijn vrijwilligerswerk als 20-jarige jongeling woonachtig in het Limburgse Smakt-Venray, uitgerekend in Slotervaart begon als zomer vakantiehulp in 1962 bij het vakantie comité van de PiusX kerk in de Jacob Geelstraat, is het onvoorstelbaar dat deze bus uit de wijk weg moest. Deze melkbus was in de afgelopen goed voor zo’n 3500 euro, waarvan een gedeelte naar de kinderboerderij in de buurt gaat.

Via via kwam uiteindelijk een medewerker van het Huis van de Wijk ‘de Buurtzaak’, Roy Carter, met het voorstel de bus daar naartoe te plaatsen. Sinds deze week staat de bus voor de Muntenactie dan ook in ‘de Buurtzaak’. “Nu maar hopen dat ook deze voorziening binnenkort open gaat. Wat in het vat zit, verzuurt niet”, aldus de optimistische muntenman die de laatste tijd gelukkig ook steeds meer buitenlandse biljetten binnen krijgt, ook nu veel vakantiegangers afzien van reizen. Van de opbrengst in deze bus gaat in ieder geval de kinderboerderij in het Rembrandtpark profiteren, alsook kinderen van de vluchtelingen op Lesbos.

Voor meer informatie: www.muntenactie.nl.