Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek zoekt vrijwilligers

Algemeen
Het Gasthuis is een warme plek voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek.
Het Gasthuis is een warme plek voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek. (Foto: AVC,NKI-AVL)

NIEUW-WEST - Voor patiënten die van ver komen en poliklinisch worden behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek, biedt het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek, zonder winstoogmerk, op het terrein van het ziekenhuis een fijne logeergelegenheid waar ze zich zoveel mogelijk thuis kunnen voelen. Ook familie en begeleiders van patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen zijn daar welkom. Het vermijden van files, een spoedopname of mee doen aan een trial; het kunnen allemaal redenen zijn om in het Gasthuis te verblijven.

Het Gasthuis is recent gerenoveerd, heeft 15 kamers en is van alle gemakken voorzien. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een aantal huiskamers, een grote keuken met drie kookunits en een mooie tuin met terras. In het Gasthuis werken 65 vrijwilligers. Zonder hen kan het niet bestaan. De gasten zijn dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers en de fijne, warme sfeer in huis.

Veel warmte

Er is op dit moment een tekort aan vrijwilligers in de ochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Het gaat dan vooral om vrijwilligers die bereid zijn zich met veel warmte en betrokkenheid in te zetten voor de gasten, gedurende een aantal uren per week of per twee weken. Op dit moment zijn er vacatures in de ochtenduren op weekdagen.

Even bijpraten

Vrijwilligers werken altijd samen met een of twee collega’s. De ochtend begint om 9.30 uur met koffie om even bij te praten. Daarna wordt de werkplanning doorgenomen en gaan ze aan de slag. Dat betekent na het uitchecken de gasten uitzwaaien en de gastenkamers weer in orde maken. De was wordt in de wasserij gedaan. Na het ontbijt worden de keuken en de huiskamers weer schoon en gezellig gemaakt. Vanaf 12.30 uur neemt de middagdienst het over.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding: www.gast-huis.nl. Voor vragen kan er ook gebeld met 020-3462020, vragen naar Irene of Barbera.