Online meepraten over Masterplan Nieuw-West

Algemeen
Masterplan Nieuw-West is in de maak ter bevordering de van leefbaarheid en veiligheid.
Masterplan Nieuw-West is in de maak ter bevordering de van leefbaarheid en veiligheid. (Foto: René Kater)

NIEUW-WEST - In stadsdeel Nieuw-West is nog een heleboel te verbeteren. De gemeente Amsterdam is dan ook van plan om het stadsdeel beter te ontwikkelen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Daar is een masterplan voor nodig. Daarom start een brede alliantie, bestaande uit maatschappelijke organisaties, bewoners, ondernemers, gemeente Amsterdam en rijk aan een 20-jarige aanpak: het Masterplan Nieuw-West.

Het plan wordt ontwikkeld, om met elkaar te werken aan verbeteringen op het gebied van gelijke kansen (inclusie), wonen en veilige leefomgeving, perspectief voor de jeugd en economie en werk.

Online bijeenkomsten

De gemeente gaat ervan uit dat de bewoners en ondernemers van Nieuw-West het beste weten weten wat goed is voor hun buurt en kunnen als geen ander aangeven waar kansen liggen. Daarom organiseert de alliantie in samenwerking met New Metropolis twee online bijeenkomsten over het Masterplan Nieuw-West op donderdag 3 juni en 17 juni.

Zelf bijdragen

Tijdens deze sessies kunnen de deelnemers ideeën aandragen over hoe zij de toekomst van Nieuw-West graag zien en wat ervoor nodig is om daar te komen. Tijdens deze bijeenkomst is het belangrijk dat er niet alleen gesproken wordt over wat anderen gaan doen, maar ook wat iedereen zelf kan bijdragen.

Samen in gesprek

De bijeenkomsten zijn donderdag 3 juni van 19.00 tot 21.30 uur, informatie over Masterplan en eerste brainstorm, en donderdag 17 juni van 19.00 tot 21.00uur, verder ingaan op thema’s uit eerste bijeenkomst.

Beide sessie zijn online via https://dezwijger.nl/programma/masterplan-nieuw-west. Het is een open inloopbijeenkomst: iedereen is welkom. Van tevoren aanmelden hoeft dus niet.