Stuur een plan in voor je eigen buurt

Algemeen
Bewoners weten wat goed is voor hun buurt en wat beter kan.
Bewoners weten wat goed is voor hun buurt en wat beter kan. (Foto: Pr)

Stuur een plan in voor je eigen buurt

NIEUW-WEST - Wat zijn de dromen en wensen van bewoners voor een betere buurt in Nieuw-West? Tot en met 19 juli kan er een plan ingediend bij het Buurtbudget Nieuw-West, via www.amsterdam.nl/buurtbudgetnw. Er is in totaal 764.00 euro beschikbaar voor buurtplannen.

Bewoners weten wat goed is voor hun buurt en wat beter kan. Daarom stelt stadsdeel Nieuw-West elk jaar buurtbudget beschikbaar. Dit jaar is er buurtbudget voor alle buurten in Nieuw-West, van Osdorp tot Slotervaart en Geuzenveld, Slotermeer tot De Aker en (Nieuw) Sloten.
Het indienen van plannen voor de buurt is populair in Nieuw-West. Zo werden er in 2020 maar liefst 254 plannen ingediend voor Geuzenveld, Slotermeer, de gebieden waarvoor toen plannen konden worden ingediend. In totaal stemden er 5507 mensen op de ingediende plannen.

Iedereen kan voor elke buurt plannen insturen. Beslis als bewoner mee waar het budget naartoe gaat. Bedenk samen met de buren een plan en stuur het in. De plannen met minimaal 40 likes of handtekeningen gaan door naar de haalbaarheidscheck. Daarna kunnen bewoners stemmen op hun favoriete plannen voor de buurt. In december worden de winnende plannen bekend gemaakt.
Inspiratie nodig? Kijk dan ook op www.amsterdam.nl/buurtbudgetnw voor de winnende plannen uit eerdere jaren en voor de bewoners die ze hebben ingediend.

Via www.amsterdam.nl/buurtbudgetnw kan wordn ingeschreven voor de nieuwsbrief van het buurtbudget Nieuw-West. Hulp nodig bij het indienen van een plan? Bel dan met 06 3900 4343 of mail naar buurtbudgetnw@amsterdam.nl.