Grote Spelers maakt werk van talent

Algemeen
Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver.
Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver. (Foto: Jaap Wals.)

NIEUW-WEST - “Talent is eerlijk verdeeld in de stad maar kansen niet. Daarom proberen we op creatieve manieren kansen te vergroten, zo ook voor werkzoekende jongeren. Wij hebben daarom een banenplan ontwikkeld. Dat is deze maand gelanceerd.”

“Nieuw-West is het jongste stadsdeel met relatief veel hoogopgeleide jongeren die er niet altijd tussenkomen op de arbeidsmarkt. Dat komt door een gebrek aan een netwerk en discriminatie. De pandemie heeft het nog moeilijker gemaakt. Het talent ligt soms letterlijk op een straathoek te verpieteren.”

Door jongeren en werkgevers zelf is bedacht

“Wij hebben daarom een banenplan ontwikkeld dat door jongeren én werkgevers zelf is bedacht. We zijn letterlijk begonnen met een pizzasessie met jongeren in New Metropolis met de vraag: ‘zeg het maar, waar lopen jullie tegen aan?’ Ook de werkgevers hebben we gevraagd wat zíj nodig hebben. Het resultaat mag er zijn: Grote Spelers is een gevarieerd programma waarin jongeren met mentoren maar ook via traineeships persoonlijke en professionele skills leren én betaald werkervaring opdoen. We hebben een eigen vacaturebank en zelfs de site is door jongeren zelf gebouwd.”

Werkzoekende jonge hond

“Voor en door de mensen om wie het gaat. Ik roep alle jongeren, mentoren en werkgevers in Nieuw-West en omstreken op om zich aan te melden via de site en ik weet zeker dat ik hier zelf als werkzoekende jonge hond veel aan zou hebben gehad.”

Sluit je aan bij Grote Spelers en spread the word!

Meer weten?

Bij vragen kun je mailen naar Suzan.Jong@amsterdam.nl of bellen naar 06 5154 3368.

Emre Ünver,

Voorzitter stadsdeel Nieuw-West