Imane Valk (13) heeft officiële status van journalist

Algemeen
Imane Valk de dertienjarige journalist.
Imane Valk de dertienjarige journalist. (Foto: Lisa Xiu Kok, ChildPress)

NIEUW-WEST - Als er iemand met succes aan de weg timmert, dan is het de dertienjarige Imane Valk uit Nieuw-West wel. Eerder dit jaar kreeg zijn de titel Amsterdammertje van het Jaar 2020, omdat zij zich zo inzet voor haar stadsdeel. Sinds die tijd is staat zij helemaal in the picture als ambassadeur van haar woonwijk. Vorige week ontving ze ook nog eens een kinderperskaart om haar status als journalist te bevestigen.

Imane ontving deze officiële Nederlandse kinderperskaart, een initiatief van ChildPress.org en de NVJ, uit handen van uitgever Elise Sijthoff. Met de kaart kan Imane zich identificeren als serieus journalist bij perstribunes, congressen en evenementen en haar rol nog beter uitoefenen.

“Ik feliciteer Imane Valk en bewonder haar nieuwsgierigheid, betrokkenheid bij Nieuw-West. Mooi zoals dat in haar reportages terugkomt. Ik wens haar veel succes. Op goede, positief-kritische pers”, reageert stadsdeelvoorzitter Nieuw-West Emre Ünver. 

Media en politiek

Tijdens de uitreiking voelde Imane belanghebbenden aan de tand over echte en concrete participatie van kinderen in de media en politiek’. Imane werd in maart 2021 verkozen tot Amsterdammertje van het Jaar en maakte al flink werk van haar journalistieke carrière. Ze startte in de aanloop naar de verkiezingen als kindercorrespondent op YouTube en werkte bij ChildPress aan de ‘4 & 5 mei ChildPress Special.

Tijdens haar eerste ChildPress talkshow samen met collega Ilias Admi werd ze genomineerd voor de kinderperskaart door Huri Sahin, voorzitter van het kinderrechtencollectief in het bijzijn van Ann Skelton, UN Committee for Children’s Rights. 

Mee laten doen

Imane is de hoofdredacteur van ‘De Amsterdamse ChildPress Krant’ en volgens uitgever Sijthoff leidt Imane de Amsterdamse Childpress krant op schitterende wijze. “Ze streeft ernaar om alle Amsterdamse kinderen te bereiken, te enthousiasmeren en mee te laten doen. Want als zij in hun eigen omgeving vragen stellen en op zoek gaan naar volwassenen die zich voor hen inzetten, realiseren we een veilig vangnet voor ieder kind.”

Alle kinderen

Imane nodigt dus alle Amsterdamse kinderen uit om mee te werken. En ze roept de Amsterdamse media, politici en ambtenaren op, om mogelijk te maken dat alle 40.000 Amsterdammers in de leeftijd van 10 tot 14 jaar ‘haar’ krant kunnen ontvangen.