Eén van de leukste uitjes is in Amsterdam-West

Algemeen
De race om het leukste uitje van Noord-Holland is begonnen.
De race om het leukste uitje van Noord-Holland is begonnen. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Amsterdamse School Museum Het Schip  is één van de twaalf uitjes die in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2022’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Leden van de ANWB kunnen nu tot en met 31 oktober hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via Verkiezing Leukste uitje van Nederland. De winnaars worden begin volgend jaar bekend gemaakt. 

De top 12 van genomineerde uitjes in Noord-Holland naast Amsterdamse School Museum Het Schip zijn: Funmania Aalsmeer, THIS IS HOLLAND, Linnaeushof, Ecomare, NXT Museum, Landgoed Hoenderdaell, Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het Scheepvaartmuseum en Speelpark Oud Valkeveen. Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes.

Toegankelijkheid

Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Rijksmuseum Amsterdam, de Zaanse Schans, Lovers Canal Cruises, het Van Gogh Museum, de Heineken Experience, Artis, het Anne Frank Huis, Stromma Rondvaart, A’DAM Lookout, het Amsterdam Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam, NEMO Science Museum en de Jaap Eden IJsbaan zijn genomineerd namens provincie Noord-Holland. Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.