Eerste sociale huurwoningen in Sloterdijk-Westpoort opgeleverd

Algemeen
De woontoren Lycka.
De woontoren Lycka. (Foto's: Pr)

NIEUW-WEST - De eerste woningen van de totaal 118 sociale huurwoningen in de woontoren Lycka, dat betekent ‘geluk’ in het Zweeds, in Sloterdijk Westpoort zijn opgeleverd. Lycka is een woontoren van ongeveer 50 meter hoog en staat tussen de Radarweg, Arlandaweg en het Hemboogspoor, dat van- en naar Station Sloterdijk loopt. Het bestaat uit vijf blokken op elkaar, waarbij in elk blok andere woontypes: drie-vierkamerwoningen, studio’s en atelierwoningen. Op de begane grond komt een broedplaats met een buurtkamer.

 Afgelopen maandag overhandigde Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard, samen met stadsdeelbestuurder Ronald Mauer symbolisch de sleutel aan Wouter Daniels. Een van de eerste bewoners van Lycka. ‘Ik ben blij dat ik na lang zoeken dit mooie appartement krijg, zegt Wouter Daniels (31), een van de eerste bewoners van een tweekamer appartement. Wouter is geboren en getogen in Amsterdam. ‘Ik kan nu eindelijk zelfstandig wonen en toch in mijn Mokum blijven wonen. Het uitzicht vanaf mijn appartement is fantastisch. En het ov naast de deur is voor mij erg handig om naar mijn werk te gaan.’

Diversiteit

‘Lycka is een fantastische plek om te wonen, zegt Bert Halm. ‘De diversiteit van bewoners, woningen en ateliers geeft een mooie dynamiek. Wonen en werk loopt hier door elkaar. Wij streven ernaar om nog meer sociale huurwoningen te bouwen in deze buurt.”

“Wij zijn enthousiast over de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Sloterdijk, vertelt Ronald Mauer. “Maar niet alleen door de woningen wordt het een aangename plek. Wij zijn in gesprek met ondernemers, zoals NS, om er samen een fijne plek van te maken en te houden.”

Het uitzicht van de woning van Wouter Daniels.