Moestuinproject Osdorperhof verbindt de buurt

Algemeen
De bakken van het moestuinproject staan vol met verse groente.
De bakken van het moestuinproject staan vol met verse groente. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST -  Er werd al vanaf mei dit jaar naar hartenlust getuinierd bij de Osdorperhof, maar vanwege corona kon er helaas nog geen feestelijke opening plaatsvinden. Onlangs is het moestuinproject bij de Osdorperhof geopend, een feestelijke bijeenkomst van bakeigenaren, buurtbewoners en de netwerkpartners die het moestuinproject tot stand hebben gebracht. 

De middag werd aftrapt door Leo Schrader van Omnibus, Stichting Bewonersparticipatie Osdorperhof, de organisator van het project. Eric Bobeldijk sprak namens het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West lovende woorden. Hij benoemde het belang van dit soort bewonersinitiatieven. Na de openingstoespraken van Cordaan en Rochdale heeft Wasilis Psathas namens Combiwel de vlag van de moestuinen gehesen.

Middelpunt 

In het middelpunt van alle feestelijkheden stond de verbindingstafel. Een vijf meter lange picknicktafel die werd gebruikt als podium voor de sprekers en de band. Op burendag zal de verbindingstafel opnieuw een middelpunt voor de buurt zijn. Omnibus gaat zaterdag 25 september van 11.00 tot 15.00 gratis soep uitdelen aan buurtbewoners bij de verbindingstafel aan de Pieter Calandlaan 84.

De moestuinbakken en de verbindingstafel zijn een goede start. De bijna 75 buurtbewoners met een moestuinbak weten elkaar te vinden voor een praatje en hulp bij het tuinieren. Volgens Jeffrey Spijker, bestuurslid Omnibus, is het moestuinproject pas het begin. De volgende projecten zijn al in voorbereiding. Volgend jaar wil Omnibus via de buurtbudgetten de Cultuurtuin Osdorperhof organiseren. Iedereen is dan welkom in de binnentuin van de Osdorperhof voor een aantal culturele bijeenkomsten. Vanaf oktober kan iedereen stemmen op de plannen voor de buurtbudgetten.