Afvalspelen op Plein ‘40-’45

Algemeen
Iedereen doet een duit in het zakje om zwerfafval te verzamelen.
Iedereen doet een duit in het zakje om zwerfafval te verzamelen. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - In de week van de herfstvakantie, van 19 tot en met 23 oktober organiseert het team van Zero Mica op Plein ’40-’45 de Afvalspelen. Er zijn allerlei leuke en leerzame activiteiten omtrent zwerfafval voor bewoners, ondernemers en kinderen uit de buurt.

De Afvalspelen richten zich speciaal op kinderen. Doel is om kinderen op een speelse manier alles over (zwerf)afval en recycling te laten ontdekken.

Kunstwerk

Elke dag is er tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te doen op het plein. Zo zijn er knutselactiviteiten in samenwerking met ‘Herfst Nieuw-West’, een afval-estafette en een bingo. Ook gaan we samen het kunstwerk van het Schoonste Plein in een nieuw jasje steken. Plastic Smart City zet deze week de Plastic Whale boot in  om samen te varen en plastic soep te vissen. En er zijn nog meer activiteiten waar iedereen gratis aan mee kan doen. 

Op dinsdag 19 oktober om 13.00 vindt de opening van de Afvalspelen plaats, samen met de bewonersgroep van het Schoonste Plein. Dat wordt de clip van het winnende lied tentoongesteld.