Poppenkast in het Koninklijk Paleis Amsterdam

Algemeen
De poppenkast op De Dam gaat voor één keer het paleis in.
De poppenkast op De Dam gaat voor één keer het paleis in. (Foto: Pr)

AMSTERDAM - Al bijna 130 jaar geniet publiek op zondagmiddagen van Jan Klaassen en Katrijn op de Dam. De poppenkast voor het Koninklijk Paleis is vorig jaar opgenomen in de Nationale Inventarisatie Immaterieel Cultureel Erfgoed en daarmee aangewezen als cultureel erfgoed van Nederland. Egon Adel, de huidige poppenspeler op de Dam, heeft op uitnodiging van het Paleis een speciale voorstelling gemaakt die hij speelt op zondag 17 oktober in de Troonzaal van het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Jan Klaassen en Katrijn redden zich uit de moeilijkste situaties op hun vertrouwde plekje op de Dam. De verhalen zijn door generaties poppenspelers aan elkaar doorgegeven en vaak speelde het Koninklijk Paleis hierin een rol. Vlak voor de ingang van het Paleis voelen de poppenkasthelden zich echt buren van de Koninklijke Familie.

De voorstelling

Vandaag is een uniek moment aangebroken; Jan Klaassen en Katrijn mogen op bezoek in het Paleis! Een avontuurlijk verhaal, in een combinatie van traditioneel en hedendaags poppenspel, voor kinderen vanaf 3 jaar en (groot)ouders/begeleiders. Wordt het met hulp van het publiek mogelijk om alles tot een goed einde te brengen? Pas op, achter je!

Aanmelden

De voorstellingen worden om 11.00 en 13.30 uur in de Troonzaal. Deze zijn gratis toegankelijk met een toegangskaart voor het Paleis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en een geldig coronatoegangsbewijs voor iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht: https://www.paleisamsterdam.nl/herfstvakantie.
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en (groot)ouders/begeleiders en duurt ongeveer 35 minuten.