Aslan Muziekcentrum wint Amsterdamprijs voor de Kunst 2021

Algemeen
Aslan Muziekcentrum tijdens de prijsuitreiking.
Aslan Muziekcentrum tijdens de prijsuitreiking. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Aslan Muziekcentrum is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Bewezen kwaliteit van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2021, de belangrijkste kunstprijs van Amsterdam. Dat heeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) bekend gemaakt Internationaal Theater Amsterdam (ITA). 

De prijs werd uitgereikt in aanwezigheid van wethouder kunst en cultuur, Touria Meliani en AFK-directeur Laurien Saraber: “De winnaars van de Amsterdamprijs 2021 maken uitgesproken kunst, die vanuit een bepaalde bescheidenheid gebracht wordt maar veel impact heeft op de kijker. Werk dat alle aandacht en waardering verdient, ook omdat het een impuls geeft aan vernieuwing in de kunst, en van de kunst.” 

Bijzondere bijdrage

De belangrijkste kunstprijs van Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan kunstenaars of organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven in de hoofdstad. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 35.000 euro en een bijzondere keramische sculptuur ‘Skyline Remix’ van kunstenaar Tim Breukers

Bewezen kwaliteit

Uit het juryrapport: “Vaak wordt op school het eerste zaadje geplant voor een latere loopbaan in de kunst. De winnaar in de categorie Bewezen kwaliteit heeft sinds 1997 al duizenden van die zaadjes in de hoofden en harten van jonge Amsterdamse kinderen geplant. Aslan Muziekcentrum is er voor alle kinderen in de stad, ongeacht afkomst of inkomen. De culturele diversiteit van de stad Amsterdam zit in het DNA van deze organisatie. Vanuit hun standplaats in Amsterdam-West spreiden hun activiteiten zich als een olievlek uit over heel Amsterdam. Ze mogen met recht community-bouwers genoemd worden. Ze bereiken met hun lessen precies de kinderen die het thuis vaak wat moeilijker hebben, en er extra baat bij hebben om in aanraking te komen met de kracht van de muziek. De organisatie opereert onder de radar, maar met haar veelzijdige en fijnmazige programma is haar impact in Amsterdam enorm Voor meer informatie: www.aslanmuziek.nl.