Cultuurmakers Nieuw-West uitgedaagd om hun podium te pakken

Algemeen
Stadsdeel Nieuw-West daagt kunstenaars uit.
Stadsdeel Nieuw-West daagt kunstenaars uit. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Onder de kopt ‘Pak je Podium’ vat stadsdeel Nieuw-West de ambities op het gebied van kunst en cultuur samen. Pak je Podium wordt vandaag, donderdag 11 november, gepresenteerd aan makers binnen kunst en cultuur. “Er is veel mogelijk. Bijvoorbeeld op terrein van subsidies, samenwerken en zaken op de kaart zetten. Ik zou zeggen: Pak je Podium,” stelt Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

Het stadsdeel wil de culturele sector/infrastructuur versterken. Niet alleen via samenwerking en wegwijs maken in de subsidiemogelijkheden en andere regelingen, maar ook door te investeren in renovatie, nieuwbouw en uitbouw van toekomstige cultuuraccommodaties. De publieksversie van Pak je Podium beschrijft hoe het ervoor staat met de kunst- en cultuur in Nieuw-West en wat de ambities zijn. Het is bedoeld voor kunst- en cultuurinstellingen en zeker ook voor individuele scheppers, entertainers, dromers en alle andere kunstzinnigen die de wereld een stuk interessanter en waardevoller maken.

Talentvolle mensen

Het borrelt in Nieuw-West van de creatieve mogelijkheden en het wemelt er van de talentvolle mensen met artistieke ideeën. Die positieve energie wil het stadsdeel samenbrengen en meer en beter benutten, zo geeft Ronald Mauer aan: “Dit boekje zet op een rij wat er in het stadsdeel allemaal gebeurt om kunst en cultuur te stimuleren. Nieuw-West groeit, en we breiden de komende jaren het aantal vierkante meters voor culturele voorzieningen dan ook uit. Ook is er volop ruimte voor nieuwe projecten om samen met gebruikers en bewoners invulling te geven aan de openbare ruimte. Ik nodig alle makers dan ook uit om hier een culturele invulling aan te geven.” Hij ziet dat kunst en cultuur in een duidelijke behoefte voorziet. “Zeker in Nieuw-West zorgt het voor verbinding tussen inwoners en maken ze kennis met elkaars culturen. En dat is heel waardevol.”

Boekje verkrijgbaar

Het boekje is vanaf 11 november te downloaden op amsterdam.nl/nieuwwest. Het beschrijft slechts kort hoe het kunst- en cultuurbeleid in Nieuw-West eruitziet, welke ambities het stadsdeel heeft en hoe makers mee kunnen doen. Voor meer informatie over een regeling of budget: cultuur.sdnw@amsterdam.nl.