Aslan Muziekcentrum heeft locatie in Nieuw-West

Algemeen
Touria Meliani en Ronald Mauer knipten samen het lint door voor de officiële opening.
Touria Meliani en Ronald Mauer knipten samen het lint door voor de officiële opening. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST -  Aslan Muziekcentrum heeft een locatie in Nieuw-West. Vorige week is het cultureel centrum geopend door wethouder Touria Meliani en bestuurslid stadsdeel Nieuw-West Ronald Mauer. De locatie is in de Louis Bouwmeesterstraat 214. Er werden vanaf vorig schooljaar al lessen gegeven, maar nu was de officiële opening.

Naast het officiële gedeelte waren er optredens van de talentgroepen Orient Connection, The Voice of Aslan en het Aslan Talentorkest. Tevens kreeg de gemeente Amsterdam en de stichting Muziek Op School in Amsterdam (Mosa) uit handen van oud-wethouder Carolien Gehrels en bestuursvoorzitter van de Stichting Méer Muziek in de Klas een Bokaal. 

Erkenning

De bokaal is een erkenning voor Aslan Muziekcentrum, Muziekschool Amsterdam, Muziekschool Amsterdam Noord, Leerorkest, Muziekcentrum Zuidoost en het Concertgebouw, voor bijna 10 jaar goed en structureel muziekonderwijs in het primair en speciaal onderwijs in de hele stad.

Lang gekoesterde wens

Met de komst van de nieuwe locatie, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het pand aan de Louis Bouwmeesterstraat biedt niet alleen extra les- en kantoorruimtes, maar beschikt ook over een grote zaal en een podium. Nu bereikt Aslan Muziekcentrum meer kinderen en jongeren in Nieuw-West, die in hun eigen buurt muziek-, dans- en theaterlessen kunnen volgen. 

Podium voor de buurt

Het programma biedt korte cursussen om kennis te maken, wekelijkse lessen om te verdiepen of talentlessen om je talent nog meer tot bloei te laten komen. Ook wordt de nieuwe locatie een podium voor de hele buurt, met optredens en buurtactiviteiten, zoals een Buurtkoor en een Buurtorkest. 

Voor meer informatie: aslanmuziek.nl.