Focus op vernieuwing Osdorpplein

Algemeen
De ontwikkelingen op het Osdorpplein worden vastgelegd door bewoners.
De ontwikkelingen op het Osdorpplein worden vastgelegd door bewoners. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het Osdorpplein verandert van een winkelcentrum tot hét centrum van Nieuw-West. De vernieuwing is in volle gang. Het stadsdeel wil bewoners en bezoekers meer betrekken bij de vernieuwing. Daarom komen er in samenwerking Pakhuis de Zwijger gratis workshops fotografie.

In vijf bijeenkomsten gaan deelnemers aan de slag met fotograferen op het Osdorpplein. Deelnemers leren hoe zij hun verhaal door de camera kunnen vertellen.

Vast op beeld

Ze gaan samen met fotograaf Karin van de Wiel op stap door het stadscentrum van Nieuw-West en leggen de ontwikkelingen van het gebied vast op beeld.
Karin is naast fotograaf ook journalist en woont en werkt in Nieuw-West. Sinds 2017 brengt ze het veranderende stadsdeel in beeld: “Hoe meer ik wandel, hoe beter ik de wijk leer kennen. Op bepaalde plekken heb ik nu herinneringen en associaties; terwijl nieuwe plaatsen, nieuwe gedachten en mogelijkheden bieden.” Van 6 november 2021 tot 11 januari hangt haar expositie ‘Rondje Sloterplas’ in New Metropolis Nieuw-West.

Wandeling

De workshopreeks bestaat uit vijf bijeenkomsten met een kennismakingsbijeenkomst en drie keer een wandeling door het stadscentrum. Vooraf bekijken deelnemers kort elkaars werk van de vorige keer. Dat geeft altijd weer nieuwe inzichten en inspiratie. Uiteindelijk maken deelnemers samen een selectie van foto’s die in een expositie bij het Osdorpplein worden opgehangen.

De sessies zijn op: zondag 12 december 2021, start bij New Metropolis Nieuw West, Burgemeester Rendorpstraat 1-3; zondag 9 januari, start op Osdorpplein; zondag 16 januari, start bij Osdorpplein; zondag 30 januari, start bij New Metropolis Nieuw West. De bijeenkomsten zijn van 13.00 tot 16.00 uur.

Deelnemers hebben een eigen camera nodig. Aanmelden kan via: dezwijger.nl/programma/fotoworkshop-osdorpplein.