Ouderen maken kunstwerk ‘Day and Night’ in Wildemanbuurt

Algemeen
Het gezamenlijke kunstwerk; een mobile met een schaduwspel.
Het gezamenlijke kunstwerk; een mobile met een schaduwspel. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Ouderen maakten in samenwerking met een kunstenaar een kunstproject over licht en donker in de Wildemanbuurt. In verschillende workshops brachten ouderen hun ideeën en verhalen in uit de buurt.

Er zijn lichte en donkere plekken in de buurt verkend en gefotografeerd. Morgen, maandag 6 december, is de preview van het gezamenlijke kunstwerk samen met de makers te bewonderen in de etalage van The Beach bij de Garage Notweg, Notweg 38.  Van 13 december tot 24 januari is Day and Night overdag en ‘s avonds te zien in de etalage.

Fenomeen

Afgelopen weken verdiepten oudere creatieve makers zich samen met kunstenaar Madelinde Hageman in het fenomeen licht & donker. Lichte en donkere herinneringen zijn vertaald naar schilderingen. En met uiteenlopende beelden en materialen werden associaties met licht en donker verbeeld. 

Het kunstwerk vormt een mobile en daarmee een schaduwspel. Net als herinneringen zijn ook schaduwen vluchtig. Het werk genaamd Day and Night is gemaakt door bewoners Riki, Tine, Cindy, Huub, André, Rosa, Alem, Floor en Eef in samenwerking met Madelinde Hageman en The Beach.

Community

The Beach is een hub en maakplaats in de Wildemanbuurt, een culturele organisatie die met de community voor de buurt ontwerpt. Een plek waar mensen kunnen maken en elkaar ontmoeten in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-west. De projecten zijn een samenwerking van kunstenaars en ontwerpers uit de omgeving.