Agenten gewond geraakt tijdens aanhouding op het Balboaplein

Algemeen
Afbeelding

AMSTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag 30 december heeft de politie een verdachte aangehouden na diverse meldingen van vuurwerkoverlast op het Balboaplein in West. De 18-jarige verdachte verzette zich tijdens zijn aanhouding waardoor twee agenten gewond zijn geraakt. De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden van de omgeving.

Rond 00.15 uur kreeg de meldkamer diverse meldingen van een groep jongeren die zwaar vuurwerk afstaken op het Balbaoplein. Meerdere politie-eenheden werden ingezet, maar op het moment dat de agenten op het Balboaplein aankwamen ging de groep uiteen. 

Mishandeld

Eén van de verdachte die ervandoor wilde gaan heeft een agent mishandeld en heeft verzet gepleegd tijdens zijn aanhouding waarbij nog een agent gewond is geraakt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en zit op dit moment nog vast.

De recherche vraag getuigen zich te melden. Wie camerabeelden van de omgeving heeft of andere informatie, wordt gevraagd contact op te nemen via het 0900-8844 of via het tipformulier dat hier is te vinden.