Boosterpik zonder afspraak in de RAI

Algemeen
De boosterprik kan zonder afspraak worden gehaald.
De boosterprik kan zonder afspraak worden gehaald. ((Foto: Pixabay))

Boosterpik zonder afspraak in de RAI

AMSTERDAM - Vanaf zondag 16 januari kan iedereen zonder afspraak in de RAI terecht voor de boosterprik. Nu het aantal besmettingen oploopt, is het belangrijk om bescherming tegen het coronavirus een booster te krijgen.

Al meer dan 280.000 inwoners van Amsterdam en Amstelland hebben een boosterprik gehaald. De booster is een oppepper voor het afweersysteem, om goed beschermd te blijven tegen het coronavirus. De boosterprik werkt ook goed tegen de Omikron-variant.

Vanaf zondag 16 januari dus zonder afspraak in de RAI. Deze locatie in de RAI is geopend van 07.30 tot 21.30 uur. Neem wel een id-bewijs en een mondkapje mee, en houd er rekening mee dat het op sommige momenten druk kan zijn.

Voorwaarden

De boosterprik is alleen voor 18-jarigen en ouder, die minimaal 3 maanden geleden hun laatste coronaprik hebben gehad. Of het is minimaal 3 maanden na de laatste coronabesmetting. Er zit minimaal 2 weken tussen een eventuele griepprik en de coronaprik.

Op afspraak

Bij de andere vaccinatielocaties van GGD Amsterdam kan er alleen op afspraak terecht een boosterprik worden gehaald. Daar kan wel de eerste of tweede prik worden zonder afsrpaak worden gezet.