Festival College zoekt jonge festivalmakers

Algemeen
Enthousiaste en sociale creatievelingen gevraagd voor het organiseren van een festival.
Enthousiaste en sociale creatievelingen gevraagd voor het organiseren van een festival. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Om jongeren te leren evenementen te organiseren, wordt een evenement voor Amsterdam-West geproduceerd. Festival College zoekt deelnemers die zich hierin een halfjaar lang willen laten coachen.

Festival College 2021 gaat van start In februari. Dan start EventHands weer met een Festival College in het kader van de Impact Generator, een programma voor jongvolwassenen en hun omgeving om verschil te maken in de stad. Tijdens Festival College ontdekken jongvolwassenen van 16 tot en met 27 jaar door middel van workshops en persoonlijke coaching hoe zij een evenement kunnen organiseren en waar hun talenten liggen. Productie, programmering, styling, marketing, presentatie, financiën en samenwerking, alles komt aan bod.

Impact

Impact maken in West Daarnaast zetten de deelnemers van Festival College zich in om rond de zomer een evenement te organiseren dat impact maakt in Amsterdam-West. Samen met buurtorganisaties gaan de deelnemers op zoek naar actuele thema’s en manieren om een positief maatschappelijk effect te creëren.

Festival College Festival College is gratis en duurt zes maanden. Deelnemers krijgen 12 workshops op het gebied van evenementenorganisatie en persoonlijke ontwikkeling. De workshops worden gegeven door experts uit het bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld een programmamaker van Paradiso, of een organisator van Floriade Expo 2022. Daarnaast delen professionals uit het bedrijfsleven hun ervaring en kennis en krijgen de deelnemers één op één groepscoaching om sociale en maatschappelijke skills te versterken.

Oriënteren

Het programma is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT), en sluit goed aan bij de behoefte van jongeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de toekomst. Iedereen van 16 tot en met 27 jaar is welkom, ongeacht vooropleiding of situatie.

Creatievelingen die sociaal en enthousiast zijn en zich willen inzetten voor Amsterdam-West, Nieuw-West en de bewoners en willen leren over de evenementen- en festivalwereld en ontdekken waar talenten en kansen liggen, kunnen zich aanmelden voor Impact Generator bij EventHands.

Inclusie

EventHands zet zich in voor inclusie en actief burgerschap van jongeren in Amsterdam. Door middel van workshops en coaching stimuleert EventHands jongeren om autonoom en zelfstandig te participeren in de samenleving. EventHands is gevestigd in de Clifford Studio in Westerpark.

Aanmelden kan via: www.impactgenerator.nl of door te mailen naar sam@eventhands.nl Meer informatie: www.impactgenerator.nl/jonge-festivalmakers-gezocht-voor-festival-college/.