Lekker thuis een filmpje streamen bij Oxville Cinema

Algemeen
Bas Broertjes, Carlo Dias en Aydin Dehzad zijn hard bezig voor een eigen bioscoopzaal in Nieuw-West.
Bas Broertjes, Carlo Dias en Aydin Dehzad zijn hard bezig voor een eigen bioscoopzaal in Nieuw-West. (Foto: Lauren Mae Murphy)

NIEUW-WEST – De bioscopen zijn nog dicht, maar bij Oxville Cinema, dé filmzaal van Nieuw-West, kan er dagelijks een film worden gestreamd. En dat zijn niet de minste, recente en minder recente en die normaal gesproken nu in de bioscoop zouden zijn vertoond. Lekker thuis bij de buis met een goeie film.

Oxville Cinema is hard bezig om een vaste plek in het stadsdeel te realiseren en dat lukt aardig. 

Je moet als bewoner minstens een half uur fietsen naar het Ketelhuis

Als er geen corona was geweest, dan had Nieuw-West al een eigen bioscoopzaal gehad. Want dat is waarom Bas Broertjes, Carlo Dias en Aydin Dehzad het initiatief hebben genomen voor een bioscoop in Nieuw-West. “Het stadsdeel heeft al 22 jaar geen bioscoop. Je moet als bewoner minstens een half uur fietsen naar het Ketelhuis of naar de Hallen”, concludeert Aydin. “Terwijl Nieuw-West het grootste stadsdeel met 160.000 inwoners is.”

Groot scherm

In juni dit jaar opent Oxville een tijdelijke bioscoopzaal op Plein ‘40-‘45 met 44 stoelen. Dat wordt de komende jaren de plek om een film op groot scherm te zien. De locatie Het Verhalenhuis op het Osdorpplein wordt over enkele jaren het definitieve onderkomen. Samen met de OBA, radiostation Funx, El Hizjra, uitgeverij van Arabische literatuur neemt Oxville daar zijn intrek. “Er worden vijf woontorens gebouwd en in één daarvan komt het Verhalenhuis.”

Voorlopig heeft Oxville een eigen pagina bij Picl waar verschillende soorten films kunnen gestreamd, net zoals vroeger, een film huren bij een ouderwetse videotheek.

Het streamen is voor iedereen te doen en is zeker niet ingewikkeld

Een film streamen kost tussen de 4,99 en 8,50 euro. De voorraad films is groot en er is voor iedereen wat wils. “Het streamen is voor iedereen te doen en is zeker niet ingewikkeld”, weet Aydin Oxville.

Oxville licht elke week in Westerpost een mooie film uit die is te streamen van hun eigen pagina bij Picl.