Autodelen in Amsterdam is in aantrek

Partnerbijdrage
Autodelen wordt steeds populairder.
Autodelen wordt steeds populairder. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Prijzen stijgen links en rechts door de inflatie. Als we er even tussenuit willen, kost dat daarom al snel meer dan een appel en een ei. Amsterdammers hebben daar iets op gevonden: de deelauto’s zijn in aantrek. Autodelen is je vast geen onbekend concept. In principe is het ‘huren van je buren’. Jouw buurtgenoot stelt een auto beschikbaar op de momenten dat deze niet gebruikt wordt, en jij kunt ‘m huren voor vakanties, familiebezoekjes, weekendjes weg en meer. Simpel geregeld en voordelig.

Daarbij maak je er ook nog eens impact mee. De gemiddelde auto staat zo’n 23 uur per dag stil. Met autodelen wordt er dus veel efficiënter gebruikgemaakt van auto’s bij jou in de wijk.

Files verleden tijd

Eén deelauto staat namelijk gelijk aan 10 auto’s op de weg. Dat betekent dat als we massaal onze auto’s en busjes zouden delen, files al snel verleden tijd zijn. En wat te denken van de extra ruimte in jouw straat en de afname in CO2 emissies die je daarmee creëert? 

Goed dus voor jou. Goed voor je buurt. Goed voor de planeet.

Normaal gesproken is het huren van een auto behoorlijk prijzig. Verhuurmaatschappijen hebben vaak allerlei verborgen kosten, flinke borgsommen of strenge schadevoorwaarden.

Autohuren met SnappCar

Dat kan veel beter. Met deelplatform SnappCar bijvoorbeeld. Een auto huren in Amsterdam is hiermee namelijk goedkoper, je bent volledig verzekerd, en het aanbod is groter.

Los daarvan gaat je huursom naar je buurtgenoten in plaats van grote anonieme bedrijven. En het is super eenvoudig. Je maakt binnen een paar seconden je profiel aan via de app of website en je kunt direct een deelauto zoeken en huren.

Vakantiebusjes, cabrio’s, Tesla’s, oldtimers, verhuisbussen, stadsauto’s: zoek en je zult vinden. Dus wil je net als je mede slimme stadsgenoten een deelauto huren? Kijk dan vandaag nog op SnappCar en boek een auto bij jou in de buurt.