Literair cafémet Marga van Praag en Marcel Rözer

Nieuws

NOORD - Onder leiding van Vic van de Reijt gaan Marga van Praag en Marcel Rözer 24 november in de Buiksloterkerk met elkaar in gesprek over hun meest recente boek, respectievelijk 'Jaap en Max' en 'Zo Vader'. Beide boeken gaan over hun familie in oorlogstijd. De Joodse familie van Marga aan de ene kant en de familie van Marcels's vader, die fout was, aan de andere kant.
Marga van Praag is bekend als journaliste en presentatrice van onder andere het Jeugdjournaal. Van Praag schreef samen met Ad van Liempt het boek Jaap en Max over haar oom, de Ajax-voorzitter (Jaap), en haar vader, de zanger (Max). Als jongens uit de Amsterdamse Transvaalbuurt verloren zij in de oorlog hun ouders en zusje. Jaap van Praag leidde in de jaren zestig met Rinus Michels en Johan Cruijff Ajax naar de voetbaltop als voorzitter. Max van Praag was lang bij veel Nederlanders bekend als zanger en werd gezien als het boegbeeld van de VARA.
Marcel Rözer is ook journalist en schrijver. Hij is columnist bij dagblad De Gelderlander. Eerder publiceerde hij een boek over Guus Hiddink en Voetbal in een vuile oorlog. In zijn laatste boek Zo Vader ontrafelt hij langzaam, maar zeker de familie van zijn vader, die fout was in de oorlog.
Uitgever en publicist Vic van de Reijt gaat met beiden in gesprek, wat, gezien hun zo verschillende en bijna tegenstrijdige achtergrond, tot een spannende middag kan leiden. Het literair café is een initiatief van Boekhandel Van der Plas, Openbare Bibliotheek Amsterdam-Noord en de Buiksloterkerk. De entree is 5 euro voor mensen met een OBA-pas, Stadspas en voor Vrienden van de Buiksloterkerk. Voor overige bezoekers is de entree 10 euro. Het gesprek begint zondag 24 november om 15.30. De Buiksloterkerk bevindt zich op Buiksloterkerkpad, 1034, Amsterdam. Meer informatie via de website: www.buiksloterkerk.nl.