Literaire middag met Noordse auteurs

Nieuws

NOORD - In de Buiksloterkerk vindt zondagmiddag 23 november om 15.30 uur een literaire middag plaats met twee prominente auteurs die ook nog eens in Noord wonen: Christine Otten en Peter Buwalda. Zij gaan in gesprek met Vic van de Reijt, uitgever, Elsschot-biograaf en muziekkenner. Hoewel Otten en Buwalda heel verschillende schrijvers zijn, zijn er toch overeenkomsten: beiden zijn romanschrijver, muziekjournalist en sinds kort woonachtig in Noord. Het Nieuwe Trio brengt gepaste liederen ten gehore.
Van Christine Otten verscheen deze zomer de roman Raphael, gebaseerd op de waargebeurde romance tussen een Brabantse kapster en een Noord-Afrikaanse vluchteling. Eerder schreef ze romans als Om adem te kunnen halen en De laatste dichters.
Peter Buwalda’s debuutroman Bonita’s Avenue sloeg in als een bom. Kort geleden verscheen Suzy vindt van niet, een verzameling van zijn columns die hij in de Volkskrant publiceerde.
De literaire middagen in de Buiksloterkerk zijn een initiatief van de Buiksloterkerk, Plantage boekhandel Van der Plas en de OBA, regio Noord. Kaarten (normaal € 10, maar € 5 met OBA-pas of Vriendenpas Buiksloterkerk) zijn vooraf verkrijgbaar in bibliotheek Banne Buiksloot en boekhandel Van der Plas. Natuurlijk kunt u die zondagmiddag ook aan de kassa een kaartje kopen.