Week Zonder geweld

Nieuws

NOORD - De laatste week van november staat elk jaar in het teken van de Week Zonder Geweld. Het Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam (SHGA) voert in die week campagne. Dit jaar draait de campagne om partnergeweld.

Het SHGA wil de bewustwording rondom partnergeweld vergroten door gebruik te maken van sprookjesfiguren die staan voor “.. en ze leefden nog lang en gelukkig”. Daarmee wordt de nadruk gelegd op het feit dat iedereen te maken kan krijgen met partnergeweld. Het komt voor in alle lagen van de bevolking. Van alle vrouwen en mannen tussen de 18 en 70 jaar is 45% ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld.
In de laatste week van november zullen er 600 posters van deze vier cartoonfiguren in de straten van Amsterdam te zien zijn. Op dinsdag 25 november organiseert het SHGA in samenwerking met de stadsdelen een flyeractie. Er worden dan Boomerangkaarten, met daarop de afbeeldingen van de mishandelde prins en prinsessen uitgedeeld. Dit gebeurt onder andere op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.
"Tijdens het uitdelen gaan we in gesprek met de Amsterdammers over partnergeweld", laat het SHGA weten. "Het doel van deze actie is om de bewustwording van partnergeweld bij de Amsterdammers te vergroten. Een aantal portefeuillehouders van de stadsdelen zullen meedoen met de actie om ook zelf inwoners van Amsterdam te spreken. Wat moet je doen als je denkt dat er iets niet pluis is in zijn of haar leven? Welke stappen kun je nemen en waar kun je terecht voor advies?"
Kijk voor meer informatie op www.shg-amsterdam.nl. Per 1 januari 2015 word het SHGA samengevoegd met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, onder de naam: Veilig Thuis.