Overwinning meiden Kadoelen MO17-1

(Foto: Mitchel Beckman)

NOORD - De voetbalmeiden van s.v. Kadoelen moesten het afgelopen weekend opnemen tegen het Haarlemse Alliance'22 waar tegen eerder dit seizoen 2-2 werd gespeeld.

Het was even schrikken toen Alliance'22 na koud 3 minuten de leiding nam nadat de beste speelster aan Haarlemse kant, Anne in de 16 fraai weg draaide bij de Kadoelen-verdediging en weinig moeite had om Kadoelen-keepster Isabella kansloos te laten: 0-1. Kadoelen was niet van slag en scoorde binnen het kwartier de gelijkmaker toen een combinatie tussen Jiske en Chevarie via laatstgenoemde bij Floor terecht kwam die het met links knap afmaakte.

Ondanks de wind tegen hield Kadoelen het betere van het spel, maar twee door Chevarie zelf gecreëerde kansen verdwenen in de handen van keepster Noa en boven het doel. In de tweede helft nam Kadoelen al snel de leiding toen keepster Noa een hard schot van Chevarie niet onder controle kon krijgen en Precious er als de kippen bij was om de 2-1 binnen te schieten. Alliance'22 kroop wat meer uit haar schulp en probeerde Kadoelen onder druk te zetten. Gevolg was dat Kadoelen veel ruimte kreeg en een paar keer een op een kwam te staan met de keepster van Alliance'22. Mede door de hinderlijke wind werden deze kansen om zeep geholpen en verzuimde Kadoelen de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Het dichtst bij de verlossende treffer was Chevarie die van dichtbij snoeihard tegen de lat schoot. Alliance'22 probeerde het nog door hoge ballen in de zestien te schieten en daarmee de gelijkmaker te forceren maar slaagde hier niet in. Zo eindigt deze boeiende wedstrijd in een goede overwinning. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Fc Eindhoven.