Luchtfoto uit 1969 van het Noorderpark.
Luchtfoto uit 1969 van het Noorderpark. ((Foto: Beeldbank Amsterdam))

Ontstaan van het Noorderpark

NOORD - Nieuwsgierige parkbezoekers en buurtbewoners krijgen 3 april de kans om in de ontstaansgeschiedenis van het Noorderpark in Amsterdam-Noord te duiken. In de Gele Pomp gaat men 'on tour' door de eeuwen heen met uniek beeldmateriaal, feiten en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt.

Veel (oud-) bewoners in Noord hebben bijzondere herinneringen aan dit geliefde park. Nieuwe Noorderlingen weten vaak niet dat het Noorderpark was opgesplitst in het Flora- en Volewijkspark, of dat er ooit een ijsbaan lag. In welke tijd kon men eigenlijk tanken bij de benzinestations, nu omgedoopt tot de Roze Tanker en Gele Pomp? Iedereen is welkom om de honger naar historische kennis over het park te stillen. De presentatie is in handen van Paul Vonk, tentoonstellingsmaker van Museum Amsterdam Noord. Aan het eind van de bijeenkomst kan men met vragen terecht en wordt er door gefantaseerd hoe het Noorderpark er in de toekomst uit komt te zien.

'Noorderpark Leeft' bijeenkomsten

Wat leeft er onder de parkgebruikers? Samen met betrokken bewoners organiseert stichting Noorderpark een reeks thema-avonden, gebaseerd op wat er leeft in de buurt. Bezoekers van deze avond kunnen zelf een interessant thema indienen voor een volgende bijeenkomst.

Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen. Hier is te genieten van de natuur, rust en ruimte. Ook kan men zelf activiteiten organiseren, leren én ontmoeten. Stichting Noorderpark nodigt iedereen uit om bij te dragen aan een levendig, groen en verbindend Noorderpark. 

De bijeenkomst 'Ontstaan van het Noorderpark' wordt gehouden bij De Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16, Amsterdam-Noord. Van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via info@noorderpark.nl. De toegang is gratis. www.noorderpark.nl.


Meer berichten