Fraaie winst De Dijk

NOORD - De Dijk won de zware uitwedstrijd tegen ODIN ´59 met 3-5. Het team van trainer Kees Oostermeijer staat daardoor niet meer laatste in de Derde Divisie. Degradatie naar de Hoofdklasse valt alleen nog maar te voorkomen als er een wonder gaat geschieden.

Vorige week leek het doek al gevallen voor De Dijk toen er thuis met forse cijfers werd verloren. Oostermeijer en zijn manschappen willen echter tot het eind strijdbaar blijven. In Heemskerk was dat duidelijk te zien. Al na drie minuten kon Kubilay Koylu 0-1 scoren. De thuisploeg kon te makkelijk op 1-1 en 2-1 komen. De Dijk bleef strijdbaar en werd daarvoor al snel beloond. De zeer sterk spelende Koylu gaf de bal aan Zakaria Bourik die de gelijkmaker kon scoren. Niet veel later werd Koylu zijn team weer op voorsprong zetten. Het bleef zeker voor de neutrale toeschouwer een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Na precies een uur spelen stond het weer gelijk. Twee minuten voor tijd kon invaller Damien Menzo De Dijk weer op voorsprong zetten. En vlak daarna werd door A-junior Hoessan Dowaah het duel beslist. De Dijk had terecht gewonnen. De achterstand op naaste concurrent SJC is zeven punten met nog drie duels te gaan. Op papier is alles nog mogelijk. In de praktijk is het onmogelijk maar het is zeer te waarderen dat De Dijk niet snel wil opgeven.