Deze breidagen hebben een duurzaam thema.
Deze breidagen hebben een duurzaam thema. ((Foto: aangeleverd))

Nederlandse Breidagen in Kromhouthal

NOORD - In de Kromhouthal in Amsterdam-Noord vinden 25 en 26 mei de Nederlandse Breidagen plaats. Een internationaal evenement met standhouders en docenten uit heel Europa, dat geheel in het teken staat van de trends rondom het breien en haken.

Voor zowel de beginnende creatieveling als voor gevorderden en experts is er van alles te doen. Het delen van kennis, het overbrengen en aanleren van nieuwe technieken om breiers en hakers verder te helpen, is een belangrijk onderdeel van de brei- en haakdagen. De Nederlandse Breidagen is een evenement wat sinds een aantal jaar op verschillende locaties plaatsvindt en elk jaar groeit.

Deze eerste Amsterdam editie heeft een duurzaam thema. Steeds meer winkels vinden het belangrijk dat de wol afkomstig is van betrouwbare fabrikanten en de bewustwording bij consumenten wordt steeds groter. Sinds de term mulesing bekend is geworden, het mishandelen van schapen door Australische boeren, staat diervriendelijke wol hoog op het verlanglijstje van winkeliers en consumenten. Daarnaast is het ecologisch produceren van garens de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Duurzame productie helpt mee aan het terugdringen van de Co2 uitstoot.

Workshops en masterclasses

In Amsterdam wordt een deel van de beursvloer ingericht met standhouders die duurzame garens verkopen of produceren. Tijdens de breidagen is een uitgebreid programma met workshops en masterclasses. Deze worden verzorgd door nationaal en internationaal bekende designers uit de breiwereld. Het volledige programma is te vinden op www.breidag.nl.

Openingstijden: 25 mei van 10.00 tot 18.00 uur en 26 mei van 09.30 tot 17.00 uur. Entree: 10 euro per dag of 18 euro voor beide dagen. Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 in Amsterdam.

Meer berichten