Winnaar Sir Notch (tweede van links, Best Sync in Advertising).
Winnaar Sir Notch (tweede van links, Best Sync in Advertising). ((Foto: Jorn Baars))

Prijzen voor Nederlandse mediacomponisten

NOORD - De Buma Awards Music in Media Categories werden afgelopen dinsdag uitgereikt in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Veel jong talent viel in de prijzen.

Zo won SIDE-AND-CHAIN, componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest, de Buma Award Best Sync voor het gebruik van hun nummer Pharsalus in de trailer van Netflix' Extinction en won Wouter van den Boogaard de Buma Award Best Original Composition voor de korte film In de Zomer. De Buma Music in Motion New Talent award ging naar de componisten Gijs Knol Rinkie Bartels voor de Anne Frank Stichting.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking worden de makers van muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame geëerd. De prestigieuze muziekprijzen zijn verdeeld in de categorieën beste originele compositie voor documentaire, korte film, telefilm en animatie, beste originele compositie in televisieseries en in film, beste gebruik van bestaande muziek (sync) in televisie, trailers, film en online, beste radio en televisievormgeving en worden er in samenwerking met Adformatie Reclamemuziek Awards uitgereikt. Frank Helmink, directeur Buma Awards: "Het zijn niet de artiesten, maar juist de mensen achter de schermen die vanavond in het zonnetje zijn gezet. De super getalenteerde componisten hebben vaak een onzichtbare rol maar zijn van essentieel belang in het geheel. Het winnen van deze prijs is dan ook een erkenning voor hun vakmanschap."

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl.

Meer berichten